VestiŽivot

Zagonetka koju FBI postavlja KANDIDATIMA: Da li možete da je rešite?

Poznato je da FBI agenti postavljaju niz pitanja pre nego što zaključe da li je neko dovoljno kvalifikovan da se zaposli kod njih.

Metju Palandra je na svom TikTok profilu okačio zagonetku za koju tvrdi da se koristi kada neko dođe na razgovor za posao.

„Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vreo je letnji dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju čašu ledene vode“, počinje on zagonetku.

„Žena se jako znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispija tri čaše ledene vode, dok je muškarac pio samo gutljaje vode tokom obroka. Kasnije tog dana, muškarac šalje poruku ženi govoreći joj da je bolestan i da se oseća izuzetno slabo. A pre ponoći, policija je proglasila čoveka mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno da su i ona i piće njenog partnera bili otrovani“, završava Metju.

Oni su trebali da zaključe zbog čega je muškarac umro, a ona ne. Pred njima je bio težak zadatak koji su samo retki uspeli da reše. Pokušajte da razmislite i rešite zagonetku.

Rešenje:

Žena je bila veoma žeda, pa je zbog toga vodu pila brzo. Otrov se nalazio u ledu i zbog toga je ona u sebe unela veoma malu količinu otrova. Led nije uspeo da se otopi. Muškarac je vodu pio polako i u sebe uneo veliku količinu otrova, jer se led u njegovoj čaši istopio.

magazin.novosti.rs