PolitikaVesti

VUČIĆ: Vreme da kao narod pokažemo ozbiljnost i odgovornost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova da je “vreme da kao narod pokažemo ozbiljnost i odgovornost i sačuvamo svoja vekovna ognjišta”.

„Zamolio sam ih da se čuvaju, da budu staloženi, da sačuvamo mir i stabilnost, i da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvek odgovaraju – da samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više“, poručio je Vučić na Instagramu.

Vučić se kasno sinoć sastao sa Srbima sa Kosova sa kojima je razgovarao o poslednjim tenzijama na Kosovu, pošto je kosovski premijer Aljbin Kurti prvobitno odbio da odloži odluku o kažnjavanju vozača koji ne preregistruju svoja vozila.

U međuvremenu je na poziv SAD ipak pristao da primenu te odluke odloži za 48 sati, navodeći da je srećan zbog toga što će raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana.

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je juče u Briselu da nije postignut sporazum Beograda i Prištine o registarskim tablicama. On je rekao da su evropski pregovarači izneli predlog Vučiću i Kurtiju kojim je mogla da se izbegne rizična situacija na severu Kosova i da ga je Vučić prihvatio, ali Kurti nije.

N1, foto: prntscr/YT/AV