Politika Vesti

Vučić: NISAM IZDAJNIK za Kosovo

foto: prntscr/YT/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on nije “izdajnik” kako ga prozivanju opozicioni političari kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji, i da je za to da “Srbija bude deo EU, ali da ne misli da politika Srbije mora da bude priznanje Kosova”, prenosi Beta.

Vučić je za televiziju Pink izjavio da se politika opozicionih političara koji ga optužuju da je “izdajnik” svodila na “trčanje počasnih izvinjavajućih krugova po regionu” kada su bili na vlasti, dok je danas “neko ko je učestvovao u bombadovanju Srbije kazao ‘izvinite'”.

Vučić je na pitanje o statusu funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i ministra odbrane Nebojše Stefanovića rekao da opozicioni mediji nagadjaju da će on biti smenjen zbog “slika Danila Vučića ili prisluškivanja”, ali da ne veruje da je Stefanović to uradio.

“To bi bio zločin da je radio, ja sam siguran da nije”, rekao je Vučić i dodao da će na skupštini stranke “biti velikih promena ali da će svi o tome da odlučuju”.

On je povodom kritika da je izazvao uznemirenje javnosti i pritisak na tužilaštvo povodom davanja informacija iz istrage o kriminalnim delima klana uhapšenog Veljka Belivuka, rekao da “govoreći o mlevenju ljudskog mesa nije pravio nikakve metafore, već je bio precizan i upotrebio je imenicu koju su oni (kriminalci) upotrebili”.

“Nisu rekli dajte nam mleveno meso, rekli su dajte nam ćevape, ponovio sam iz istrage. Nisam preterivao, ti ljudi su stvarno pravili ćevape od ljudskog mesa i slali”, rekao je Vučić i ponovio detalje sa mučenja žrtava klana Belivuka navodeći da “taj što je klao ima troje, četvoro dece, a da su sekire i sečiva koristili na najjeziviji način”. (Beta)