SpektarVesti

Vučić nakon sastanka sa Lajčakom i Eskobarom: Borba se nastavlja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon sinoćnih razgovora sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, poručio da se “borba nastavlja”.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuele Žiofre.

„Nastavićemo razgovore i verujem da ćemo moći u danima koji su pred nama da makar za jedan mali deo postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i oko nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte. I ovo što se nadam nije ništa sigurno“, naveo je Vučić video poruci na Instagramu koja je objavljena nakon ponoći.

Dodao je da je potrebno „mnogo garancija, još rada“.

„Ali u danima koji su pred nama radićemo i dalje vredno da pokušamo da obezbedimo i sačuvamo mir za naš narod. Ali da istovremeno osiguramo budućnost za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, Vučić je najavljujući večernji susret izjavio ranije u četvrtak da je imao „ne lake“ razgovore, a u sličnom tonu su ih okarakterisali Lajčak i Eskobar istakavši da je bila „teška i odgovorna“ diskusija.

N1, foto: prntscr/YT/RTS