PolitikaVesti

Vučić: Kurti sve vreme provocira, želeći sukob

Za Srbiju je važno da ukaže na potrebu očuvanja mira, poručuje predsednik Vučić iz Njujorka, ali, ističe da to neće biti lako zbog provokacija iz Prištine.

„Zgradu UN mogu da vide tako što će da ih uvede neki službenik ko što ja mogu da uvedem bilo koga sa ulice, a sali ne mogu ni da priđu… To uvek CNN i tzv. liberalni mediji tu imaju uvek prostor da napadnu… On sve vreme izigrava Zelenskog, računajući da je Zapad sigurni pobednik i da je važno da se postavi da bude u vrhu njihovih… Voleo bi da bude popularan kao Zelenski u zapadnom svetu, i sve vreme provocira, želeći sukob“, naveo je.

Predsednik je rekao je da Srbiji predstoji i politicki i ekonomski težak period i da će u narednih sedam do deset dana morati da se donose teške odluke za zemlju.

On je u intervjuu za Tanjug iz Njujorka rekao da se Srbiji dogodilo sve najgore sto je moglo da se dogodi na međunarodnom planu.

Najava predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizacije ruske vojske komplikuje stvari za Zapad, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će se zbog sukoba u Ukrajini nastaviti teška situacija i za Srbiju da će ona svaki dan biti sve teža.

„Jasno je kao sto je bilo jasno od pocetka da se Putin neće predati, uprkos napredovanju ukrajinske armije u poslednjih 20 dana i na istoku i na jugu Ukrajine“, rekao je Vučić i u intervjuu za Tanjug odgovarajući na pitanje da li posle današnjeg obraćanja Putina očekuje još jače pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji i kakve će posledice na ceo svet imati poruke ruskog predsednika.

N1, foto: prntscr/YT/RTS