VestiŽivot

Visina kod žena može otkriti mnogo toga o lepšem polu

Istraživači sa škotskih univerziteta u Sent Endrjuzu i Stirlingu tvrde da su više žene ambicioznije i verovatno fokusiranije na karijeru, a manje na porodicu i privatan život. U studiji su učestvovale žene različitih visina iz Australije, Kanade, Velike Britanije i SAD, a psiholozi su zaključili da su pripadnice nežnijeg pola s visinom iznad proseka dominantnije i orijentisane na karijeru.

Visina kod žena može otkriti mnogo toga o lepšem polu, ukazati na njihove lične i poslovne ambicije, ali i druge osobenosti, pokazali su rezultati više studija

Britanski stručnjaci navode i da niske žene teže dugim partnerskim odnosima. Češće imaju decu i žele potomstvo, naročito u modernim zapadnim društvima, zbog čega su okarakterisane kao majčinski tip. Britanke visoke između 151 i 158 centimetara imaju veću verovatnoću da osnuju porodicu i žive u stabilnom braku s 42 godine.

Stručnjaci tvrde da “male” žene imaju tendenciju da razviju više majčinskih osobina, ali ne znači da to ne mogu i druge.

Ranija istraživanja su pokazala da visina utiče i na vreme trajanja trudnoće, što je naročito karakteristično za visoke žene, a za to su odgovorni geni i ishrana tokom života.

Da li zbog visine ili nečeg drugog, ali ovim damama nije lako da nađu odgovarajućeg partnera. Studija pomenutih univerziteta pokazala je da visoke žene mogu imati viši nivo testosterona ili manje estrogena, samim tim i više muških osobina. Takođe, muškarci nesvesno traže osobine plodnosti kod žena, dajući veću šansu onima s majčinskih karakteristikama, pa je možda i to jedan od razloga zašto je visokim damama teže da pronađu srodnu dušu.

Niske žene ne veruju previše drugim ljudima, pa ih je teže uveriti u nečiju dobronamernost. Ali bez obzira na to da li ste niski ili visoki, ne znači da su rezultati ovih studija apsolutno istiniti, jer svako gradi svoju ličnost i to nas čini jedinstvenim.

magazin.novosti.rs