SpektarVesti

Vesić sa Porfirijem: Beograd je glavni grad svih Srba, gde god živeli

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije ugostili su u Hramu Svetog Save decu sa Кosova i iz Crne Gore, saopštila je gradska informativna služba Beoinfo, i prenela da je Vesić poručio da se šalje poruka da je Beograd glavni grad svih Srba, ma gde živeli na planeti.

Vesić je istakao da kao domaćin slave grada Beograda ima čast da ugosti 70 mališana, koji će sutra, u četvrtak, 2. juna, učestvovati u Spasovdanskoj litiji, zajedno sa, kako je rekao, velikim brojem Srba iz svih krajeva Balkana.

„Želimo da im poručimo da su na slavu svi dobrodošli i da je to proslava svih ljudi dobre volje. Takođe, da bez obzira na naše razlike sutra treba zajedno da budemo u koloni u kojoj ćemo se moliti za mir. Slaveći slavu, sećamo se prošlosti, ali i mislimo na budućnost, jer su ova deca naša budućnost“, rekao je Vesić.

Patrijarh Porfirije rekao je mališanima tokom obilaska Hrama da je Sveti Sava srpski narod uveo u zajednicu kulturnih, duhovnih i modernih naroda, i pozvao decu da neguju ljubav prema svim ljudima, te da se mole za mir.

“Molite se za svoje bližnje, za svoj pravoslavni narod, ali se molite i za sve druge narode koji žive na Кosovu i Metohiji, kao i u Crnoj Gori. To je jedini ispravan, svetosavski put”, naglasio je patrijarh.

“Sutra ćemo se svi zajedno moliti za mir, jer je mir najpotrebniji svakom pojedincu u čitavom svetu, a vi deco sa Кosova i Metohije i iz Crne Gore to najbolje znate”, poručio je patrijarh Porfirije.

FoNet, N1