SpektarVesti

TOTALNO LUDILO ZORANA MILANOVIĆA: Hrvatska sutra može da podigne optužnicu protiv Vučića

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović u najnovijoj izjavi da ta država može da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ispoljio je dodatni nivo ludila koje u Hrvatskoj danima ne jenjava.

– Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske ’95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta dela u kojima su navodno poginula neka deca –  kazao je hrvatski predsednik, a prenose Novosti.

Zločin na Petrovačkoj cesti je naziv za ubistvo srpskih izbeglica iz Republike Srpske Krajine, koje su u kolonama bežali ispred hrvatske vojske, tokom akcije „Oluja” avgusta 1995.

Avion hrvatskog ratnog vazduhoplovstva ispalio je smrtonosne rakete 7. avgusta 1995. godine u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca, tada na zapadu Republike Srpske, i tako usmrtio 10 nenaoružanih civila.

Ratni avion hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MiG-21 je 7. avgusta 1995 u 12 časova poleteo sa Splitskog aerodroma poslednjeg dana akcije “Oluja”. Nadleteo je iznad izbegličke kolone srpskih civila koji su se kretali iz pravca Donjeg Lapca ka Bosanskom Petrovcu. Piloti hrvatskog RV i PVO su jasno mogli da vide da se radi o civilima, a ne o vojsci. U povratku taj avion ispaljuje nekoliko projektila koji su usmrtili četvoro dece, jednu devojku, četvoro starijih osoba. Preko 50 civila (najviše dece) je teško ranjeno.

foto: prntscr/YT/HRT