SpektarVesti

SAD: Imamo podatke da Iran šalje Moskvi STOTINE DRONOVA za rat u Ukrajini

Američki savetnik za nacionalnu sigurnost Džejk Salivan rekao je da imaju obaveštajne podatke da će Iran uskoro poslati stotine bespilotnih letelica, uključujući i one naoružane, u Moskvu za rat u Ukrajini i da će vršiti obuku ruskih vojnika za upravljanje dronovima.

Saliven je na konferenciji za novinare u Beloj kući prokomentarisao posetu američkog predsednika Džozefa Bajdena Bliskom istoku, koja počinje u utorak i odgovarao na pitanja novinara, prenosi Anadolija.

Ističući da bi Iran trebalo da preduzme određene korake u vezi s nuklearnim sporazumom, Salivan je rekao: „Nismo postavili vremenski okvir za ovaj sporazum. Sporazum je na stolu. Mi i naši evropski partneri to podržavamo. Iran bi trebalo da preduzme korak prema ovom sporazumu“.

Dodao je da Rusija nije mogla da dobije ono što je želela i da ima problema s oružjem.

„Imamo informacije da će iranska vlada Rusiji uskoro dati stotine bespilotnih letelica i da će među njima biti i naoružanih bespilotnih letelica. Osim toga, ova informacija ukazuje na to da će Iran obučavati ruske vojnike za korištenje ovih bespilotnih letelica, a taj proces bi mogao da započne ovog meseca“, poručio je Salivan.

N1