Spektar Vesti

Ruski ratni avioni u Siriji napali područje sa turskim trupama

Ruski vojni avioni bombardovali su područje u kojem su stacionirane turske trupe u Afrinu.

Nakon što su pre nekoliko dana kurdske formacije uspešno napale konvoj turske vojne opreme u rejonu sela Afrin, usled čega je oklopni automobil turske vojske uništen i dva turska vojnika su poginula, a četiri je teško povređeno, postalo je poznato da je ruska vojna avijacija izvela niz udara na isto područje, gde su koncentrisane glavne turske snage.

Važno je napomenuti da su udari izvedeni doslovno nekoliko sati nakon što je turska strana objavila da šalje turske trupe u Siriju i izvodi vojnu operaciju u severnom delu arapske republike.

Prema sirijskoj novinskoj agenciji, ruski avioni izveli su niz napada na periferiji Afrina, međutim drugi detalji još nisu dati.

Prema sirijskim izvorima, značajne snage turske vojske i militanti koje kontroliše Ankara trenutno su koncentrisane u Afrinu i okolini.

Zbog toga su kurdske snage napale vojni konvoj turske opreme, a verovatno će i ruska strana udariti po mestima koncentracije terorista, a u slučaju kršenja sporazuma između Moskve i Ankare, turske snage biće pod udarima.
Webtribune