SpektarVesti

Rusija uputila jasnu poruku Zapadu: “Moraćete sa nama”

Zapad će nakon završetka specijalne vojne operacije u Ukrajini morati da živi i sarađuje sa Rusijom, a da se uslovi svega toga upravo određuju.

To je izjavio prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti o Ukrajini.

“Isporučujući Ukrajini artiljerijske sisteme dalekog dometa i višecevne bacače raketa vi, zapravo, pomerate uslovnu liniju bezbednosti koja je neophodna za miran razvoj regiona Donbasa još dalje na zapad, čime se preciziraju ciljevi i zadaci naše specijalne vojne operacije. Zamislite se nad tim, kao i nad onim da ćete nakon završetka operacije, ovako ili onako, svejedno morati da živite zajedno sa nama i da sarađujete”, naglasio je Poljanski.

Takođe je kazao i da je Rusija ostvarila značajne pomake u ispunjenju zadataka specijalne vojne operacije, a potpuno oslobođenje Donbasa je samo pitanje vremena. Naglasio je i da su oslobođenjem Severodonjecka i Lisičanska, ruske oružane snage i jedinice narodnih republika uspele da u potpunosti oslobode teritoriju Luganske Narodne Republike. Poljanski je dodao da je u republikama već oslobođeno 255 naselja i da je samo pitanje vremena kada će se cela njihova teritorija vratiti pod kontrolu stanovnika Donbasa.

B92