SpektarVesti

PUTIN ZAUSTAVIO KOLONU I IZAŠAO IZ KOLA! ŠOK U KALINJINGRADU! Postavio prolaznicima samo ova DVA PITANJA (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Kalinjingrad i tom prilikom na kratko je porazgovarao sa stanovnicima eksklave.

Kako je objavio na svom Tviter nalogu, Fensis Skar iz BBC monitoringa Putin je zaustavio svoju kolonu da bi na 10-ak sekundi porazgovarao sa meštanima pored puta.

“Da li je sve u redu?”

“Da”

Guverner te ne uznemirava?

“Ne”

“U redu, prijatan dan”.

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio rusku eksklavu Kalinjingrad, dok tenzije između Moskve i EU rastu zbog borbi u Ukrajini. Oduzet od Nemačke od strane Crvene armije u završnim fazama Drugog svetskog rata, Kalinjingrad je odvojen od ruskog kopna nakon raspada Sovjetskog Saveza kada je Litvanija postala nezavisna država.

Eksklava se graniči sa Litvanijom i Poljskom koje su čvrsto podržale Ukrajinu u sukobu sa Moskvom.

U okviru svoje posete, Putin se sastao sa učenicima jedne škole u ​​Kalinjingradu kako bi obeležio početak školske godine, odgovarajući na pitanja o temama koje se kreću od ekonomije, istraživanja svemira, kao i ruske invazije na Ukrajinu, prenosi Alarabija.

– Misija naših vojnika… je da zaustave ovaj rat, zaštite narod i, naravno, da zaštite samu Rusiju, rekao je Putin u televizijskim izjavama.

Kurir.rs