VestiŽivot

PRAVO VREME: Žene u ovim godinama imaju najveću želju za intimnim odnosima

Može vas iznenaditi u kojim godinama ženama omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu

Želja za seksom kod žena, prema rezultatima jedne studije, nije prevashodno vezana ni za partnera ni za ljubavni status, nego za biološki sat i njegovo o otkucavanje.

U 30-im ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Kako prenose B92 i Vijesti, stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da „iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka“. Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu „Personality and Individual Differences“ učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju „pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti“ i da imaju „česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život”.