VestiŽivot

PET sobnih biljaka koje po FENG ŠUIJU teraju negativnu energiju: Jedna vam može pomoći da privučete BOGATSTVO ako stavite novčić u saksiju

Sobne biljke oživljavaju prostor, čine da dom bude autentičan i u skladu sa prirodom. Biljke su izvor pozitivneenergije, a prema feng šuiju određene vrste cveća mogu zaštiti dom od negativne energije:

1. Geranijum – Ova lepa biljka ima antimikrobna svojstva, a takođe se smatra talismanom u mnogim kulturama. Mala biljka puna cvetova u jarkim bojama može brzo da oslobodi dom negativnihvibracija. Geranijum ublažava stres, njegova energija blagotvorno utiče na komunikaciju i pomaže u lakšem rešavanju konfliktnih situacija.

2. Puzavac (tradescantia) – Veruje se da ovaj cvet smanjuje loše misli i čisti dom od negativnosti. Ova divna cvetnica poput usisivača, apsorbuje sve negativne vibracije, nosi se sa apatijom i podiže kreativnu energiju u domu.

3. Tetrastigma (unutrašnjegrožđe) – Takva biljka čisti dom od loše energije i zavisti, a ispunjava dom pozitivnim emocijama, daje udobnost i harmoniju. Donos radost, opuštenu atmosferu i snagu.

4. Kaktusopuncija – Štiti od negativnosti, smiruje nervni sistem i pruža zdrav san. Osećaj sreće, mira i dobrih odnosa među članovima porodice.

5. Ciklama – Još jedna nežna biljka sa prelepim cvećem će brzo pomoći da se nosite sa bilo kojom negativnošću. Ciklamu treba dati onima koji su često neraspoloženi. Simbolično, ova biljka povećava efikasnost i razvija kreativnost. U nekim kulturama se smatra da može privući i novac, posebno ako je držite pored kasice ili stavite novčić u saksiju.

magazin.novosti.rs