SpektarVesti

Patrušev: NATO pomaže Ukrajini, žele da prebace borbe na teritoriju Rusije

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da se u Ukrajini ceo blok NATO bori protiv Rusije, snabdeva Kijev oružjem, obaveštajnim podacima, obučava vojsku, pomaže u planiranju operacija i nastoji da borbe prebaci na rusku teritoriju.

„Blok NATO-a se u suštini bori protiv nas, njegovi članovi obezbeđuju kijevskom režimu teško naoružanje, municiju, obaveštajne podatke, obezbeđuju obuku vojnih specijalista“, rekao je Patruševi na bezbednosnoj konferenciji na Krimu.

Prema njegovim rečima, članice NATO „učestvuju u planiranju vojnih operacija, ucenjuju ih upotrebom oružja za masovno uništenje“.

„Stoga, rešenje zadataka denacifikacije, demilitarizacije Ukrajine jeste neophodan uslov za neutralizaciju pretnji po bezbednost našeg naroda i naroda na oslobođenim teritorijama, kao i za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije“, rekao je Patrušev.

Patrušev je optužio SAD, Veliku Britaniju i druge zapadne zemlje da nastoje da odugovlače borbe u Ukrajini, kao i da ih prebace na rusku teritoriju.

N1