VestiŽivot

Ovo je idealni jutarnji napitak: Ubrzava metabolizam i pomaže pri mršavljenju

Ukoliko vam je potebna dodatna energija za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i želite da održite svoje zdravlje na visokom nivou, onda vam je potreban ovaj napitak:

Čaša tople vode sa limunovim sokom

Napitak koji se sastoji od samo dva sastojka – vode i limuna, može na neverovatno efikasan način da pomogne vašem organizmu u borbi protiv različitih poteškoća i da vam pomogne da savladate svakodnevne aktivnosti. Potrebno je samo konzumirati čašu ovog napitka svako jutro pre nego što bilo šta drugo popijete ili pojedete. Topla voda i kašičica ceđenog limunovog soka učiniće čuda za vas.

Čisti organizam

Ovaj napitak će pročistiti vaše telo – počevši od jetre, stimulisaće digestivni trakt, poboljšati rad crevne flore, a zahvaljujući antioksidansima koji se nalaze u limunu, a koji pomažu u regeneraciji ćelija – vaše lice će sijati.

Pomaže pri mršavljenju

Ukoliko ste na dijeti ili imate potrebu da smanjite kilažu – ovaj napitak vam može pomoći i u tome. Osim što pomaže da se višak tečnosti izbaci iz organizma i ubrzava metabolizam, vlakna koja se nalaze u limunu smanjuju apetit.

Daje energiju

Iako većina ljudi koja pije kafu smatra da je to jedini napitak koji vas može razbuditi ujutru – ovo nije istina. Topla voda i limun umaju veću moć u razbuđivanju od šolje kafe. Osim toga, miris limuna pozitivno utiče u na raspoloženje.

Ubrzava izlečenje

Zahvaljujući vitaminu C, kog u limunu ima u velikim količinama, rane brže zarastaju, kosti ostaju zdravije, a upale u telu se brže smiruju. Vitamin C je glavni sastojak terapije protiv stresa i fizičkih povreda. Zato će čaša vode sa limunom svakog jutra biti dovoljna kako bi se naše telo osećalo bolje.

Osvežava dah

Čaša tople vode i limunovog soka može vam pomoći da imate svež dah. Osim toga, limun olakšava bolove u zubima, kao i upalu desni, a po nekim istraživanjima ublažava simptome koje prouzrokuje parodontoza. Negativan uticaj limuna jeste taj što može oštetiti zubnu gleđ. Kako bi se ovo izbeglo dovoljno je da ne perete zube odmah nakon što ste popili vodu sa limunom ili bar da prvo promućkajte usta čistom vodom.

magazin.novosti.rs