SpektarVesti

“Ovdje se ne radi o pregovorima nego o brutalnoj ucjeni”

Lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović poručio je da ako GP URA i SNP treba da imaju 11 od 20 resora u novoj vladi, onda, kako kaže, nam nikad više ne trebaju izbori.

Naveo je i da u Ujedinjenoj CG nisu trgovci, a da sinoć nakon sastanka nije htio da daje izjave jer, kako dodaje, nije “se imalo šta reći”.

“Kakav crni dogovor ako bilo ko traži da sa ukupno devet poslaničkih mandata ima 11 ministarskih mjesta? Uz to, među tih 11, da bude i sektor bezbjednosti? Dragi prijatelji! Ako URA i SNP treba da imaju 11 od 20 resora onda nam nikad više ne trebaju izbori. Čemu izbori?”, napisao je Danilović na Fejsbuku a prenosi RTCG.

Kaže i da se URA i SNP nijesu odrekli premijera, jer im ni po “Marfijevim zakonima to mjesto nije pripadalo”.

“Kandidature za to mjesto odrekli su se DF i Demokrate. Ovdje se ne radi o pregovorima i dogovoru nego o brutalnoj ucjeni – trideset dva poslanika vrijede 10 resora, a devet poslanika jedanaest? U takvoj situaciji mandatar je nebitan jer bi potpredsjednik vlade koji kontrološe 11 ministarstava suštinski bio predsjednik Vlade”, naveo je Danilović.

Kaže i da nije po srijedi vještina pregovaranja nego, kako navodi, “postavljanje uslova da se ni najpopustljiviji, ni najskloniji dogovoru, ni oni koji bi da se odriču u korist drugih, nikada ne dogovore”.

Za danas je najavio novi sastanak.

“Pretpostavljam da će biti uzaludno što neki ne tražimo ništa ili želimo održiv dogovor i na vlastitu štetu. Biće sve uzaludno ako ovo jutro ne opameti pojedince i ako ne shvate da treba sarađivati i u budućnosti. Uzmi sve što ti se danas pruža uvijek znači da ćeš sjutra ostati bez ičega. Dostojanstvo nema cijenu”, zaključio je Danilović.