PolitikaVesti

Orlić: Zaštita državnih interesa među najvažnijim zadacima Skupštine Srbije

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić predvideo je da će politika koju sprovodi predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u svakom trenutku da se oseti u parlamentu.

Orlić je televiziji Pink rekao da nije sporno da će njegov izbor imati podršku u parlamentu, uveren da „opozicija neće moći ni agresijom ni zloupotrebama da promeni volju naroda“.

Kako je najavio, među najvažnijim zadacima Skupštine jeste da vodi politiku zaštite državnih i nacionalnih interesa u svakom trenutku i da se brani interes Srbije, njena sloboda i samostalnost.

Obradović: Dveri neće glasati za izbor Orlića za predsednika parlamenta

Poslanička grupa Dveri – Patriotski blok neće glasati za izbor Vladimira Orlića za predsednika Skupštine, jer smatra da on do sada nije bio poznat po političkoj kulturi i korektnoj parlamentarnoj debati, saopštio je lider Dveri Boško Obradović.

On je, u pisanoj izjavi, ukazao da je Orlićev dosadašnji staž zamenika šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke uglavnom karakterisao žestok obračun sa svima koji misle drugačije od vlasti.

Kako je objasnio, Orlić se u tome se isticao i u Skupštini i u medijima, dok je posebno bio poznat po prekidanju sagovornika i uvredama na račun političkih protivnika.

„To ga je preporučilo za jednog od vodećih predstavnika SNS, ali to nije dobra preporuka za predsednika Skupštine“, konstatovao je Obradović.

N1