SpektarVesti

OGLASIO SE KREMLJ O SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI Amerika i EU stoje iza provokacija i pozivamo ih da zaustave Albance

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Prištinu, SAD i Evropsku uniju (EU) koji stoje iza toga da prestanu sa provokacijama i da poštuju prava Srba na Kosovu.

Ovo je 31. jula saopštila zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je napomenula da je „odluka ’vlasti‘ u Prištini da od 1. avgusta počnu da primenjuju nerazumna diskriminatorna ’pravila‘ o prinudnoj zameni ličnih dokumenata i brojeva lokalnih Srba još jedan korak ka proterivanju srpskog stanovništva sa Kosova.

“Lideri kosovskih Albanaca znaju da Srbi neće ostati ravnodušni, kada je reč o direktnom napadu na njihove slobode i namerno idu na eskalaciju situacije kako bi pokrenuli vojni scenario. Naravno, na meti oštrih napada nalazi se i Beograd koji Zapad želi dodatno da neutrališe albanskim rukama”, istakli su u MIP-u.

Moskva poziva Prištinu i SAD i EU koji stoje iza nje, da prekine sa provokacijama i da poštuje prava Srba na Kosovu.

“Ovakav razvoj situacije još jednom pokazuje neuspeh posredničke misije EU. To je i primer kakvo je mesto pripremljeno Beogradu u EU, predloživši Beogradu da faktički prihvati obespravljenost svojih sunarodnika”, zaključeno je u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Alo