VestiŽivot

Nismo svesni da pravimo štetu: PET stvari kod kojih svi greše kada SREĐUJU KUĆU

Mnoge stvari radimo refleksno, nesvesni da nanose štetu površinama i uređajima u domz

Kada sređujemo kuću, mnoge stvari radimo automatski i nesvesno. Posledice toga mogu biti da postignemo kontraefekat ili da možemo oštetiti neke površine i materijale.

Ovo su najčešće stvari kod kojih veliki broj njih greši.

1. Pranje prozora tokom sunčanih dana

Kada peremo prozore tokom sunčanih dana, oni će se brzo osušiti. ali će ostati vidljive sve mrlje i delovi koje nismo lepo prebrisali. Zato je pranje auotomobila i prozora najbolje ostaviti za tmurnije dane.

2. Izuvanje cipela u kući

Najbolje bi bilo da obuću ostavljamo ispred kuće, kako ne bi prljavštinu i bakterije unosili u dom.

3. Brisanje prašine nakon usisavanja

Da biste potpuno uklonili sve čestice prašine, najbolje bi bilo da usisate kuću nakon brisanja prašine. Ako prvo usisavate, pa brišete prašinu, vaš trud može biti uzaludan jer će čestice dospeti na površinu koju ste usisali.

4. Držite raširene zavese tokom dana

Verovatno vam nije palo na pamet, ali UV zraci lakše mogu prodreti u vaš dom i oštetiti boju tepiha ili nameštaja. Ako je napolju sunčano, povucite zavese i ostavite veći deo vašeg dnevnog boravka ili sobe u hladovini.

5. Čišćenje prozorskih okvira nakon stakala

Na povrišini prozorskih okvira nakuplja se najviše prljavštine. Zbog toga, prvo bi trebalo njih očistiti, a potom stakla. Najbolje bi bilo koristiti različite krpe, kako ne bi došlo do razmazivanja i prenošenja prljavštine.

magazin.novosti.rs