SpektarVesti

METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIVA KADA ĆE PASTI PRVI SNEG U NIŽIM PREDELIMA: Kakva zima dolazi i koliko nas HLADNIH DANA čeka mesečno

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je vrlo mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra i da se može očekivati samo u višim planinskim predelima.

Nedeljko Todorović je izjavio da će posle današnjeg popodnevnog razvedravanja, naredna dva, tri dana biti više sunca i toplije vreme za 2-3 stepena.

“U jutarnjim satima magla, u istočnoj Srbiji oblaci, a temperatura bi bila u Srbiji između 14 i 17 stepeni. Ima nagoveštaja da bi od srede i četvrtka opet usledio pad temperature, naoblačenje, kiša, sneg eventualno samo u višim planinskim predelima”, navodi Todorović.

Temperatura je prethodnih dana, dodaje, uglavnom oko proseka ili stepen, dva iznad.

Što se tiče predstojeće zima, Todorović kaže da bi zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka, za stepen, dva iznad toga.

Očekuje da bi u svakom od zimskih meseci bila bar po jedna epizoda u trajanju od sedam do deset dana hladnog vremena sa kišom i snegom, koga će najverovatnije biti malo više nego prethodnih godina.

“Vrlo je mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra. To može da se desi samo u višim planinskim predelima. Ima nagoveštaja da u poslednja dva, tri dana novembra u istočnoj Srbiji bude snega, ali to nije izvesno. Po svoj prilici, prvi sneg ćemo videti tek u decembru”, zaključuje Todorović.

(Kurir.rs/RTS)