SpektarVesti

Medvedev o ciljevima Rusije: “Jedan zadatak već ispunjen”

Rusiju su u svetu počeli da shvataju ozbiljno, kao Sovjetski Savez, a imajući u vidu broj uvedenih sankcija, možda čak i ozbiljnije, rekao je Dmitrij Medvedev.

On je primetio da je donedavno sve bilo drugačije.

“Predsednik Rusije (Vladimir Putin) je objavio ciljeve specijalne vojne operacije, a to su zaštita građana Donbasa i denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine. Ovde je sve jasno i ti ciljevi će biti dostignuti. Ali postoji još jedan zadatak koji je već rešen. Rusiju su počeli ozbiljno da tretiraju, kao Sovjetski Savez, a sudeći po broju sankcija, ponegde i ozbiljnije “, napisao je Medvedev na Telegramu.

“Sećam se dok smo bili u G8 i kada nas jednostavno nisu pozvali na sastanak ‘sedmorke’ gde se razgovaralo o ekonomskim i, s vremena na vreme, odbrambenim pitanjima zapadnih zemalja. Ako te ozbiljno ne uzimaju u obzir – loše stoje stvari. Kao u detinjstvu, kada bi iz susednog dvorišta došli u tvoje da se tuku. Ako si se uplašio i ispario kući, ti si niko i više te nigde neće zvati. A ako si udario prvi, mnogo su veće šanse da odbranite svoje”, zaključio je Medvedev.

novosti, B92, foto: prntscr/YT/TopNews