PolitikaVesti

MANDIĆ: Vreme za dogovor nam ističe

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić objavio je autorski tekst, u kojem poziva na hitno predlaganje mandatara za sastav nove Vlade, prenele su Vijesti.

„Vreme za dogovor nam ističe, nisu više u pitanju dani, nego sati“, naveo je Mandić i dodao da je DF odlučio da prihvati ponudu koju su im, kako je naveo, predstavnici Građanskog pokreta URA i CIVIS saopštili kao njihov „minimum“ u procesu dogovaranja“.

U tekstu se navodi da su tražili da broj članova Vlade bude uspostavljen na paritetnoj osnovi, odnosno da polovina članova bude birana iz njihovih redova, druga polovina od predstavnika svih drugih stranaka, a da budući premijer Miodrag Lekić ima, uslovno rečeno, „zlatni glas“ pri donošenju odluka.

„Mi našu odgovornost izjednačavamo s vlastitom snagom i ne plašimo se ni najmanje činjenice što će od DF veći broj članova vlade imati ne samo koalicija ‘Crno na belo’, nego i koalicija ‘Mir je naša nacija’. Naš cilj je da se DPS ne vrati na vlast, da poraženi ne bude pobednik, a pobednik poraženi zbog neke fotelje ili nadležnosti. Mi na to ne pristajemo i zato smo doneli ovakvu odluku“, naveo je Mandić.

On je istakao da su svi poslanici DF, Demokrata, Radničke partije, Ujedinjene Crne Gore, Prave Crne Gore i Demosa spremni odmah da potpišu predlog da Lekić bude mandatar i da očekuju da potpisima podršku tom predlogu pruže i URA, CIVIS i Socijalistička narodna partija, kako bi u ponedeljak zatražili mandat za sastav nove Vlade.

N1