SpektarVesti

Mandić: Postignut dogovor, Lekić mandatar

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić nakon sastanka većine od avgusta 2020. kazao je da je postignut dogovor da Miodrag Lekić bude predložen za mandatara.

Mandić je nakon sastanka saopštio da su ctranke stare parlamentarne većine dogovorile da formiraju novu vladu.

“41 poslanika ima samo jednog kandidata za mandatara to je Miodrag Lekić”, kazao je Mandić, prenosi RTCG.

Funkcioner DF-a Milan Knežević kazao je da tokom dana očekuju da Lekić bude predložen za mandatara, a o tome će tokom dana obavestiti i predsednika države.

Podsetimo, danas ističe rok do koga bi predsjednik države Milo Đukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

Sastanak je počeo oko 11 sati, nakon skoro sat i po vremena pregovora data je pauza, kako bi predstavnici Građanskog pokreta URA razmotrili ponudu za dogovor stare većine.

Predstavnici parlamentarne većine do sad su se sastajali više puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić i Zoran Mikić, dok su na sastanku u ime Demokrata Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović.

Na sastanak u Skupštinu Crne Gore bili su i lideri Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, Ujedinjene i Prave Crne Gore Goran Danilović i Marko Milačić, Civisa Srđan Pavićević, Demosa Miodrag Lekić, kao i predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.