VestiŽivot

Lice vam je naduto kad se probudite? Ova tri saveta pomoći će vam da značajno umanjite problem

Nadutost lica je problem koji muči mnoge žene, pa se procenjuje da se sa njim susreće oko 80 odsto njih, bez obzira na godine. Da biste ovaj problem smanjili na minimum potrebno je da promenite i povedete računa o ove tri stvari.

1. Ishrana

Ishrana utiče na sve segmente, pa i na nadutost lica u jutarnjim časovima. Tokom noći akumuliraju se i talože veće količine soli, ali i druge materije koji su glavni okidači ovog problema. Zato tokom dana unosite začinjenu hranu u manjim količinama, a to važi za slane grickalice, ali i slatke napitke. Povećan nivo šećera takođe može poremetiti ravnotežu u organizmu.

Izbegavajte i velike količine vode pred odlazak na spavanje. Ovo se najčešće dešava u onim trenucima kada shvatimo da tokom dana nismo uneli dovoljno tečnosti, pa to pokušamo da nadoknadimo tokom večernjih časova. Međutim, naglim unosom velike količine vode, telo doživljava šok i počinje da taloži vodu. Tako se usporava cirkulacija, pa se budimo otečenih obraza, usana ili predelom oko učiju.

2. Cirkulacija

Da biste poboljšali cirkulaciju, pored optimalnog unosa tečnosti u organizam, potrebno je da se bavite fizičkom aktivnošću. Prilikom aktivacije mišića, telo jača, izbacuju se nagomilani toksini i pospešuje se cirkulacija na dubinskom nivou. Manju nadutost ćete primetiti ako budete uporni i dosledni, odnosno ako redovno vežbate.

3. Temperatura prostorije u kojoj spavate

Povedite računa da li je u sobi u kojoj spavate suviše toplo. Suv vazduh ima negativan uticaj. Osim toga, redovno menjajte posteljinu i ne koristite grube materijale koji mogu iritirati kožu.

magazin.novosti.rs