Kosovska štampaSpektarVesti

KoSSev: Sirena za uzbunu u Mitrovici, blokiran put kod Rudara i Varaga, KFOR prati situaciju

Što se tiče sirena za uzbunu koje se već sat vremena neprestano čuju u severnom delu Kosovske Mitrovice, KFOR prati situaciju i trenutno prikuplja informacije. Ovu vest su za KoSSev potvrdili u Kancelariji za informisanje sedišta KFOR-a.

Takođe, njima smo se i juče obratili u vezi sa najnovijim dešavanjima, odnosno najavama iz Beograda o „paklu koji se priprema za srpski narod“ da procene bezbednosnu situaciju na Severu i prokomentarišu ovakve najave.

Iz KFOR-a su još juče poručili da će odgovor stići početkom nedelje s obzirom na to da smo pitanja poslali kasno za vikend i da je potrebno, usled vojne hijerarhije, da stigne odobrenje sa vrha komande iz Brisela.

18.15 – Blokiran put u Zvečanu i Zubinom Potoku

„Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namera“, za Kossev je kazao Besim Hoti.

Apelovao je na građane da ostanu mirni.

17:43 – Sirene za uzbunu odjekuju Severom

Već nekoliko minuta u severnom delu Mitrovice čuje se sirena za uzbunu. Sirena je veoma intenzivne jačine zvuka, mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi sa malom decom koji su se zatekli na ulici.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u severnom delu grada, osim sirene koju i sam čuje.

U međuvremenu, međutim ovoj sireni pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada.

Vidljivo je kretanje i vozila hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama.

Kossev, foto: Kosovska Mitrovica/prntscr/YT/TVHram