VestiŽivot

Koji su NAJBOLJI DANI ZA ŠOPING i trikovi koji će vam OLAKŠATI SVAKU KUPOVINU?

Istraživanja su pokazala zanimljive rezultate koji vam mogu biti od velike koristi

Pre same kupovine idealno bi bilo da sastavite spisak stvari koje želite da nabavite, kako ne biste lutali šoping centrima. Osim toga, možete se poslužiti i odrđenim trikovima.

Najbolji dani za šoping

Sudeći prema rezultatima mnogih istraživanja, ponedeljak, utorak i sreda su idealni dani za kupovinu. Nepisano pravilo je da u većim prodavnicama roba dolazi utorkom, a to su i dani kada nije velika gužva i kada su rafovi najuredniji i najpregledniji.

Idealno vreme za šoping

Smatra se da je podne idealno vreme za kupovinu. Oko 12 sati, kada su obično pauze na poslu, možete izaći i kupiti ono što vam treba. Posle uobičajenog radnog vremena kreću najveće gužve i smatra se da tada ne možete da vidite 50% stvari koje su po vašem ukusu.

Veličina garderobe

Ako u radnji ne možete da pronađete veličinu koju nosite, pitajte osoblje da pogleda da li postoji u magacinu. Nekada se dešava da se baš vaša veličina zagubi među gomilom stvari u prodavnici, pa možete zamoliti zaposlene da vam pomognu da nađete.

Popusti

Najviše nas mame veliki natpisi “Popust” u izlozima. Ali, u svakoj radnji su tokom cele godine sniženja koja se ne reklamiraju toliko kako bi se nova kolekcija brže prodala. Tako da – istražujte i budite uporne!

Pranje nove garderobe

Tek kupljenu garderobu operite pre prvog nošenja. Stručnjaci ističu da bi bez izuzetaka novu odeću ipak trebalo da prvo operemo, a onda nosimo.

– Potpuno nova odeća može da sadrži određene potencijalne iritanse, poput sintetičkih boja ili čak konzervansa kako bi odeća bila bez bora tokom isporuke. Ako sadrže alergene koji izazivaju osetljivost na vašoj koži, ove hemikalije naći će se na vašoj koži, a onda mogu da dovedu  do onoga što se zove kontaktni dermatitis – kaže dermatolog Azadeha Širazija, prenosi Mind Body Green.

magazin.novosti.rs