Spektar Vesti

Kad dobiješ šamar od Rusije, pa nećeš preko medija …

Nakon druge oštre kritike upućene EU od strane Sergeja Lavrova, oglasio se Brisel. “Nećemo preko medija”, izjavio portparol EU Peter Stano.

On je naime rekao da EU nema nameru da preko medija razmenjuje stavove i komentarše izjave šefa diplomatije Rusije, Segreja Lavrova.

Upitan za najnovije poruke Lavrova o budućim odnosima Rusije sa EU, Stano je ocenio da je EU već tokom posete šefa diplomatije Žosepa Borelja Moskvi ”dobila odgovor”.

”Nema potrebe da komentarišemo svaku izjavu Lavrova. Važno je kako se Rusija ponaša i šta čini”, kaže Satano.

U Briselu najavljuju da će 22. februara ministri spoljnih poslova EU na sastanku Saveta Unije razgovarti o daljim odnosima EU i Rusije u svetlu ”ponašanja Rusije, poruka koje je Lavrov uputi Borelju i koje upućuje EU sagovornicima”.

Inače, pomenuti Lavrov je danas, drugi put za samo nekoliko dana govorio o mogućem prekidu odnosa između Rusije i EU. Ruski šef diplomatije je na današnjoj konferenciji za medije rekao da “zategnuti odnosi traju već godinama”, a za to je okrivio Brisel.

(b92,tanjug), Webtribune

Ova veb lokacija koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da se s ovim slažete ali ako želite možete se odjaviti. Prihvati Saznaj više