Politika Vesti

Jeremić: Vučić vodi Srbiju kao sultan, Šapić hoće da bude paša u Beogradu

foto: prntscr/YT/N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ujedinjenjem sa SNS-om „ući u Mordor u kojem je svako zlo dozvoljeno“ i da će dobijati „noževe u leđa“, ne samo od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Ako Šapić eventualno dobije izbore u Beogradu, glavni grad bi mogao da bude vođen na način na koji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić vodi Srbiju – sultan u Srbiji, a paša u Beogradu“, rekao je Jeremić u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S.

U emisiji “Utisak nedelje” gosti su, pored Jeremića, bili i Aleksandar Šapić i novinar Slobodan Georgiev.

Jeremić je Vesića uporedio sa Jagom, likom iz Šekspirovog dela „Otelo“, koji je „personifikacija zla“.

„Sve najgore što postoji u čoveku, zavist, manipulacija, spletka… On na kraju uništi Otela, koji gubi i život. Najbliže što ćete u realnom životu sresti je Goran Vesić, a vi ste tog čoveka ujeli za oko i lakonski prešli preko toga. Ne bih bio u vašoj koži kada on krene da se ostrvljuje na vas. Ušli ste u Mordor, a u Mordoru je sve dozvoljeno i Sauron voli kada mu se oficiri glože. Moj savet vam je da imate oči na leđima“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je 2018. godine u kampanji za beogradske izbore Vesić „ubio Boga u Šapiću“, koji je potom rekao da „više nema šanse sa SNS-om“.

„Šta vas je očaralo od 2018. godine do danas, da li kako je Vesić vodio Beogad, da li vas je očarala Jovanjica, Rio Tinto ili vašingtonski sporazum, da biste odlučili na svoju ruku da objavite u ovu vrstu spajanja za koju mislim da je adekvatniji naziv aneksija ili ’anšlus’“, upitao je Jeremić Šapića.

„Vaši politički stavovi su bili uvek isti – uvek ste imali pasioniranu atrakciju prema vlasti i autokratskom upravljanju“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Šapića upoznao dok je „igrao ulogu Sime Spasića“ kada je Jeremić predstavljao svoj program lokalnim odborima Demokratske stranke.

Jeremić je Šapiću rekao da je „varalica i narcis“ i da će biti pobeđen na izborima, a da će po promeni vlasti biti lustriran.

„Ja garantujem da će nad vama lično biti sproveden revanšizam, vi ćete biti predmet zakona o lustraciji, koji će imati odredbu po kojoj će onima koji su obavljali visoke funkcije, a kupili su diplomu ili prepisali doktorat, biti zabranjeno bavljenje politikom. Vi ste s te strane gotovi. Garantujem vam da nećete moći da se bavite politikom, jer ste prepisali doktorat“, rekao je Jeremić Šapiću, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Podestimo, predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je ranije da će do kraja maja stranka koju vodi i Srpska napredna stranka (SNS) biti deo zajedničke političke organizacije, prenela je Nova S.