VestiŽivot

Evrovizija ipak neće biti održana u UKRAJINI: Doneta drugačija odluka

Organizatori najvećeg muzičkog takmičenja na svetu najavili su da će sledeće godine takmičenje biti održano u Britaniji

Evropska radiodifuzna unija (EBU) koja organizuje Pesmu za Evroviziju, saopštila je da ja razgovarala sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC o tome kako će se održati događaj, s obzirom da je na ovogodišnjem Evrosongu pobedu odneo orkestar Kalauš. Kako se ova zemlja još uvek nalazi u ratu sa Rusijom, razmatralo se pitanje bezbednosti.

EBU je obavestila javnost da će razgovarati sa BBC-em da li će hteti da prihvate da budu domaćini događaja u Britaniji, s obzirom da je Britanija bila drugoplasirana ove godine na Evroviziji.

„Nakon njihove pobede na takmičenju za Pesmu Evrovizije (ESC) u maju, EBU je istraživao opcije za domaćinstvo takmičenja sledeće godine sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC, koji je prethodno organizovao događaj 2017. i 2005. godine.

Postala je dobro poznata tradicija da pobednik Pesme Evrovizije bude domaćin takmičenja sledeće godine, obezbeđujući određene kriterijume, uključujući obezbeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost, prenosi Dejli mejl.

magazin.novosti.rs