SpektarVesti

Đukanović u Prištini, na poziv Kurtija, gde je održan skup o Zapadnom Balkanu

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u ponedeljak uveče u Prištini, na poziv premijera Kosova Aljbina Kurtija, bio gost na večeri organizovanoj povodom održavanja međunarodnog skupa “Samit o Zapadnom Balkanu 2022 – izgradnja mostova za mir, prosperitet i solidarnost”, pod pokroviteljstvom londonskog “Ekonomista’’.

Đukanovićeva poseta Prištini nije bila zvanično najavljena, a u saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da su na večeri bili istaknuti učesnici iz EU, SAD i država regiona, međunarodnih organizacija, poslovnih i finansijskih institucija, među kojima specijalni izaslanik Velike Britanije za Balkan Stjuart Pič, bivši predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc, bivši predsednik Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, kao i ambasadori SAD i članica EU na Kosovu, prenosi RTCG.

“Đukanović je iskoristio priliku da upozna sagovornike o aktuelnom crnogorskom trenutku i da iznese poglede na kretanja u regionu u kontekstu zajedničkih evropskih i evroatlantskih stremljenja, kao i o zbivanja na globalnom planu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će na „ovom prestižnom međunarodnom skupu“ učesnici podeliti svoja razmišljanja, vizije i strategije vezano za rešavanje trenutne krize prouzrokovane agresijom Rusije na Ukrajinu, kao i o neophodnosti brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU.

“Pored toga, biće reči i o planovima za unapređenje ekonomskog rasta, stabilnosti i saradnje na Zapadnom Balkanu”, navodi se u saopštenju.

N1, foto: prntscr/YT/Predsjednik Crne Gore