SpektarVesti

Dostavljač nije smeo da pošalje ovakav SMS: Pitao devojku za kvalitet hrane, pa dobio otkaz

Odgovor Wolta je da zaposleni ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije

Jedan dostavljač hrane u Beogradu nije ni slutio da će dobiti otkaz zbog neprofesionalne SMS poruke koju je poslao jednoj devojci.

Naime, on je nakon dostave, njoj poslao SMS poruku sa pitanjem kakvog je bila kvaliteta hrana koju je poručila, zbog čega je upao u golem problem.

– Ej, kakva je hrana bila juče? Dostavljač – napisao je u prvoj poruci koja je poslata poslepodne, a već sutradan ujutru

u drugoj poruci je napisao:

Prepiska Wolt

foto: prntscr/Twitter

Ej, samo da ti se zahvalim. Juče sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu da verujem da si se žalila jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo šta. Svaka čast, ne znam kakvu ti imaš korist od toga ali eto, ja sada posao više nemam, niti imam mesečne prihode.

Čak i da je smatrao da nije učinio ništa loše, njegovo ponašanje bilo je neprofesionalno i iskoristio je privatne podatke koji se koriste samo za posao.

Odgovor Wolta: Zaposleni ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije

– Postali smo svesni situacije juče popodne kada nas je korisnica kontaktirala zabrinuta da je dostavljač koristio njene lične podatke nakon dostave. Partnerima dostavljačima je omogućeno kontaktiranje korisnika samo u trenutku dostave, za šta su korisnici dali saglasnost prilikom registracije na Platformu. O situaciji smo odmah obavestili partnersku kompaniju u kojoj je zaposlen pomenuti dostavljač. Partnerska kompanija je zatim odlučila da prekine radni odnos jer je korišćenje podataka korisnika u neposlovne svrhe direktno kršenje ugovora – odgovor je Wolta.

– Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvatamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo sa partnerima i sopstvenim zaposlenima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije u vezi sa isporukama, porudžbinama ili korisnicima Platforme u bilo koju svrhu, osim za usluge dostave. Najiskrenije žalimo što je došlo do ove situacije – zaključuju u ovoj kompaniji.

(Telegraf.rs)