Sport Vesti

Dokaz da Milan može do “Skudeta”?

Izgleda da smo potcenili Milan. Naime, iako su odlično odigrali letnji nastavak šampionata, nastavili u istom stilu u novom prvenstvu, i dalje malo ko veruje da mogu do titule.Ali, Milan je 21 meč bez poraza u Seriji A, računajući i prošlu sezonu. Ove godine izleteli su iz startnog bloka na neverovatan način, brojevi govore za sebe. Milan je dobio sedam od devet mečeva, neporažen je ove sezone, jedini tim uz Atletiko, u najjačim ligama Evrope. Kada se pogleda čitav niz, oni su od leta osvajali u proseku 2.5 bodova po meču što je neverovatno.

Sada imaju pet bodova prednosti nad Interom i Sasuolom, a nikada nisu ovako startovali.

Kada je Anćeloti osvojio svoju jedinu titulu prvaka Italije, 2003. njegov tim je osvojio manje bodova posle devet utakmica, kao i dve godine kasnije kada su takođe imali sjajan start.

Ali, ovo je svakako posebno, jer Milan je mnogo slabiji nego tada, koliki su napredak napravili za godinu dana neka posvedoči činjenica da su posle devet kola prošle godine imali 13 bodova manje.

Nije samo u pitanju Ibrahimović, videlo se protiv Fiorentine da tim ima mnogo samopouzdanja predvođen sjajnim Donarumom. Jasno, ovo je i dalje početak, ali više niko ne može da otpiše Milan ili da se nada da će doživeti slom.

Kako izgleda raspored do pauze?

Gostuju u Đenovi protiv Sampdorije, zatim stiže Parma, pa opet na “Marasi”, pre velikog iskušenja u Sasuolu, i onda meča protiv Lacija kod kuće. Dakle, do Božčne paute protivnici nisu preteški i vrlo je jasno da tim može da nastavi sa pobedama i da izvrši dodatni pritisak na rivale…

Svakako, ako nastave ovako, Pioli će moći da traži pojačanja jer će apetiti porasti.

Nasi u svetu