PolitikaVesti

Dobićemo još više glasova u Beogradu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da “izbori nisu za šalu i igru, poput ove koju je izazvao privatni sastanak Vučića i Đilasa”, ali i da novi beogradski izbori “samo mogu da poboljšaju rezultat Dveri i Patriotskog bloka”.

„Niko ne zna šta su njih dvojica dogovorili, ali to svakako nije dobar put da se o izborima odlučuje van institucija i zakona. Istina, Srpska napredna stranka i Stranka slobode i pravde imaju većinu odbornika u Skupštini grada Beograda i u dogovoru mogu opstruisati izbore nove gradske vlasti i izazvati nove izbore“, rekao je Obradović u intervjuu za današnju Politiku.

Međutim, kako je naveo, „sada i u Narodnoj skupštini i u gradu Beogradu postoji treći politički put između bivše i sadašnje vlasti koje su se u međuvremenu približile“.

„Novi izbori samo mogu da poboljšaju rezultat Dveri i Patriotskog bloka jer su mnogi birači tek sada u praksi videli ono o čemu govorimo godinama unazad, a to je da su bivša i sadašnja vlast jedno, deo istog korumpiranog sistema, i da nam je potrebno nešto treće i novo“, naglasio je Obradović.
N1