VestiŽivot

Da li ste već probali čili ulje? Za njegovu pripremu potrebna su vam samo tri sastojka, a jelima će dati nezamenljivu pikantnost

Najbolje bi bilo da koristite neko bolje maslinovo ulje, mada će i suncokretovo poslužiti

Da li ste nekada probali čili ulje? Ukoliko jeste, onda znate o čemu pričamo, a ukoliko još uvek niste, možda je vreme da dodate malo “vreline” u neko jelo.

Njegova priprema nije ni najmanje komplikovana, a nije potrebno ni mnogo vremena za njega.

Ukoliko odlučite da ga pripremite, idealno bi bilo da koristite kvalitetno maslinovo ulje, jer ćete tako dobiti odličan dodatak za kuvana jela, ali i preliv za salate. Naravno, maslinovo ulje nije obavezno, poslužiće i suncokretovo, prenosi 24sedam.

Vodite računa da vam papričice, prilikom pripreme, ne zagore, jer će dobiti gorkast ukus, a to bi moglo da pokvari krajnji rezultat.

Sastojci:

– 2 šolje ulja (suncokretovo ili maslinovo)
– 2 kašike sušene čili paprike u prahu
– 2 cele čili paprike

Priprema:

Dodajte dve kašike ulja u zagrejani tiganj, a nakon što se ulje bude zagrejalo, dodajte mlevenu čili papriku i cele papričice. Nekoliko minuta dinstajte, sve dok papričice ne počnu da rumene, a zatim dodajte i ostatak ulja, malo zagrejte, ali obavezno vodite računa da se ne pregreje. Nakon toga skinite sa šporeta i ostavite da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi, a onda sipajte u staklenu flašu ili teglicu zajedno sa celim papričicama. Zatvorite poklopac i obavezno čuvajte na tamnom mestu.