SpektarVesti

AUTOBUS SA DECOM IZ SRBIJE PREVRNUO SE U BUGARSKOJ: U vozilu bilo 38 dece, ukupno 11 osoba u bolnici, evo kako je došlo do NESREĆE

Autobus koji je prevozio 38 dece iz Srbije, imao je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, javio je Euronews Bugarska. Prema različitim izvorima, ima mnogo povređenih. Autobus se prevrnuo na bok u jarku.

Kako Kurir saznaje, autobus je prevozio članove Foklornog ansambla iz Batajnice. Oni su se vraćali iz Sunčevog Brega i iz Nesebera.

U vozilu je bilo 38 dece i 11 odraslih osoba. Zasad je 17 osoba zbrinuto je u bolnici, a dve osoba su teško povređene. Starijem putniku, kako navode bugarski mediji, preti amputacija noge.

Zasad nema potvrđenih informacija, ali nema navoda da je bilo kom detetu ugrožen život.

Po nezvaničnim saznanjima Kurira, vozač je pokušao da sedište suvozača da pomeri jednom rukom I naglo skrenuo i sleteo sa autoputu autobusom I izvrnuo se.

Prema prvim informacijama, srećom nema poginulih, ali su dve osobe zadobile teške telesne povrede, i to jedno dete i jedna odrasla osoba.

Na lice mesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila. Prema prvim informacijama, deset osoba je povređeno.

Svi putnici su državljani Srbije. Nesreća se dogodila 216 kilometara u pravcu Sofije, kod Stare Zagore.

Većina povređenih je zbrinuta u bolnici u Staroj Zagori.

foto: prntscr

Postoje dve verzije događaja. Najpre se mislilo da je vozač zaspao, ali je nekoliko očevidaca iznelo nova saznanja.

Po nezvaničnim informacijama, vozač je pokušao da sedište suvozača da pomeri jednom rukom I naglo skrenuo i sleteo sa autoputu autobusom I izvrnuo se, međutim po svemu sudeći ovo je bila netačna vest.

Naime, žena po imenu Nataša, koja je bila u autobusu, rekla je šta se dogodilo u minutima pre udesa.

“Jedan od roditelja u autobusu je hteo da sedne na prednje sedište pored vozača. Okrenuo se da otvori sedište i tako se okrenuo volan”, prenosi Nova.bg reči jednog od svedoka nesreće.

Međutim, postoji još jedna verzija događaja, slična sa prve dve. Naime, pojedini očevici su ispričali da je vozač pokazivao putniku kako da otvori suvozačevo sedište, i da ja tada izgubio kontrolu nad autobusom i sleteo s puta.

(Kurir.rs)