Politika Vesti

Ako Vučić krene ka Zapadu to bi bilo najbolje nasleđe njegove politike

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da ukoliko predsednik Srbije Aleksnadar Vučić “zaista krene ka Zapadu, to bi bilo verovatno najbolje nasleđe njegove politike i to bi značilo da je krenuo u pravcu koji PSG zastupa”.

„Mi ne bismo bili protiv toga, ali ne bismo mogli ni zajedno da radimo jer bi to značilo konfirmaciju i legitimisanje njihove unutrašnje politike koja je nanela toliko zla Srbiji“, rekao je Grbović za novi broj nedeljnika Vreme.

Govoreći o situaciji u glavnom gradu posle održanih gradskih izbora, on je ocenio da će „verovatno ishod biti da će Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) formirati većinu u Skupštini Beograda, gradonačelnik će onda podneti ostavku, predsednik Narodne skupštine će onda raspisati nove izbore u nekom trenutku, a Vlada imenovati privremeni organ koji upravlja gradom“.

„Ono što ključno treba da proistekne iz razgovora (predsednika Stranke slobode i pravde Dragana) Đilasa i Vučića – ako već otvorili liniju političkog razgovora vlasti i opozicije – jeste politička proporcija sastava Privremenog veća da zaista buduće izbore pripreme ravnopravno vlast i opozicija“, rekao je Grbović.

Beta, Vreme, N1, foto: prntscr/YT/AV