VestiŽivot

3 namirnice koje će vam pomoći da pocrnite: Konzumiranjem ove hrane ćete brže doći do preplanulog tena

Leto je već počelo, a samim tim i sezona preplanulog tena. Svi mi imamo utisak da lepše izgledamo ako smo preplanuli. Garderoba može lepše da stoji, delujemo mršavije, a i osećamo se bolje u svojoj koži. Neki ljudi provede mnogo vremena na suncu, pokašavaju da iskoriste svaki zrak kako bi im koža što više pocrnela. Pored mazanja preparata koji privlače sunce, pokušajte da pripremite svoje telo iznutra. Konzumiranje ovih namirnica će vam u tome pomoći.

Šargarepa

Za nju ste već verovatno i znali. Šargarepa je najefikasnija hrana koja pomaže u tamnjenju. Puna je betakarotena koji je odličan za ten i pomaže koži da dobije lepu letnju nijansu. Mnogi preparati koji se koriste za ubrzavanje tamnjenja kože, upravo sadrže ovaj sastojak, ali je uvek bolje uneti ga na prirodan način. Što više šargarepe unesete, više ćete pocrneti. Možete napraviti i sok od ovog povrća i piti ga pre odlaska na sunce ili za vreme sunćanja.

Jaja

Jaja su bogata kalcijumom, selenom, vitaminima A, B i D, što ih čini izuzetno zdravim za ceo organizam. Ovi sastojci zadržavau betakaroten u sistemu, što znači da se vaša preplanulost neće izgubiti brzo po povratku sa letovanja.

Kelj

Sadrži mnogo nutritivnih svojstva. Ovo povrće takođe je bogato i betakarotenom. Konzumiranje kelja u letnjim mesecima, učiniće vaš ten blistavim i bronzanim. Najbolje bi bilo da ga jedete u kombinaciji sa šargarepom, kako biste što brže postigli željene rezultate.

magazin.novosti.rs