Sprema se velika akcija policije; Nemce u novogodišnjoj noći čuva 2.500 policajaca

Posle prošlogodišnjih nereda i zbog tenzija u zajednici izazvanih ratom u Gazi, berlinska policija planira veliku operaciju za novogodišnju noć.

“Ovo je najveća policijska operacija u novogodišnjoj noći u poslednjih nekoliko decenija”, rekla je za dpa ​​komesarka berlinske policije Barbara Slovik.

“Ono što čini operativnu situaciju mnogo izazovnijom i složenijom jeste sukob na Bliskom istoku”, objasnila je ona.

Prošle godine, pored uobičajenog žestokog vatrometa na ulicama, bilo je i dosta bačenih petardi i drugih napada na policajce, vatrogasce i bolničare u nekim četvrtima Berlina i drugih većih gradova.

Slovik je najavila da će u novogodišnjoj noći biti raspoređeno 2.000 do 2.500 berlinskih policajaca iz pokrajina Saksonija, Saksonija-Anhalt i savezne policije.

“Istovremeno, broj patrolnih vozila noću će se povećati sa uobičajenih 150 na 220”, dodala je ona.

Pored toga, 500 federalnih policajaca biće raspoređeno na prigradskim i međugradskim železničkim stanicama. Jedan od razloga značajnog porasta broja policajaca su događaji u prošloj novogodišnjoj noći.

“Značajno povećavamo zaštitu vatrogasaca i drugih hitnih službi. Takođe smo veoma prisutni na ulicama u određenim naseljima”, izjavila je Slovik.

Ovome se dodaje i visoko emocionalno stanje izazvano sukobom na Bliskom istoku. Pretpostavljamo da će se ove emocije pokazati i na ulicama“, dodala je Slovik za dpa.

index.hr,  B92

POVEZANO

Skot Riter: Zelenskog čeka sudbina Čaušeskua

admin

Vlada Srbije omogućila kretanje svim vozilima sa prostora Kosova

admin

POTPISANO: Britanija na korak od rata sa Rusijom? Date garancije

admin