Saveznik Putina: Udarite NATO štab!

Jedan od pristalica ruskog predsednika Vladimira Putina, voditelj državne televizije Vladimir Solovjov, je u svojoj radio emisiji “Full Contact” izneo kontroverzan komentar u kojem se raspravlja o potencijalnom nuklearnom ratu i napadu na sedište NATO-a u Briselu.

Ovaj komentar je izazvao veliku zabrinutost i šok na Zapadu. Džulija Dejvis iz Dejli bista podelila je danas odlomak iz emisije na društvenoj mreži Iks.

U svom komentaru, Solovjov je takođe predložio naoružavanje Huta i bilo koje druge grupe koja bi ciljala američke vojne baze i brodove, te čak i uništavanje satelita Elona Maska. Ove tvrdnje i sugestije izazivaju zabrinutost zbog potencijalnog eskaliranja tenzija i ugrožavanja međunarodne sigurnosti.

Solovjov je istakao da bi Rusija trebala da demonstrira svoju sposobnost za upotrebu nuklearnog oružja kako bi zapadnim zemljama poslala jasnu poruku: “Za početak, sprovedite testiranje. Stvarno aktivirajte bombu da biste im nešto pokazali, tako da svi to mogu da vide”.

Solovjov je naglasio ideju da bi nuklearni sukob mogao izbiti usled trenutnih napetosti u Ukrajini.

“Ako neko ne razume da je u ratu sa nama, slušajte naše ljude na prvim linijama fronta. Oni nemaju nikakve sumnje sa kim se suočavaju”, rekao je Solovjov. On je dodao: “Udarite (NATO) štab!”

Ovo nije prvi put da se takve ideje pojavljuju u ruskoj politici, a pojedini zvaničnici, uključujući bivšeg predsednika i premijera Dmitrija Medvedeva, su izneli slične sugestije u prošlosti.

Ovo kontroverzno izlaganje Solovjova dolazi nakon Putinove izjave u septembru 2022. godine da bi Rusija mogla koristiti nuklearno oružje u odbrani svog teritorijalnog integriteta. Ova tema je redovno prisutna u ruskom medijskom prostoru, a takvi komentari mogu dodatno podstaći napetosti između Rusije i Zapada. (Newsweek, b92)

POVEZANO

Ako Ukrajina kapitulira biće to – prvi veliki poraz NATO u njegovoj istoriji

admin

OBRT! NA POMOLU NOVA VLAST U BEOGRADU: Aleksandar Jerković obezbeđuje većinu SNS i SPS?

admin

Bajden neće dozvoliti Zelenskom da okonča ukrajinski sukob

admin