Rusija prihvatila totalni rat protiv Sjedinjenih Država

U Državnoj dumi predloženo je da se pokrene postupak konfiskacije američkih aktiva u Rusiji

Rusija bi mogla da pokrene postupak konfiskacije američkih aktiva. Sa ovim predlogom je izašao poslanik Državne dume iz krimskog regiona Mihail Šeremet.

Po njegovom mišljenju, to bi moglo da bude odgovorna mera na namere Vašingtona da prenese strane aktive Rusije Kijevu.

„Administracija Bajdena i njeni štićenici moraju da zapamte da će za svako krivično delo slediti odgovarajući odgovor i kazna.

Nepravda i krađa u posebno velikim razmerama ruske državne imovine primorava naše društvo da ide na mere u ogledalu.

Rusija je uvek poštovala neprikosnovenost tuđe državne i privatne imovine. Tuđe Rusiji ne treba, ali joj sada jednostavno ne ostavljaju izbora.

Kao preventivne mere predlažem da se pokrene zakonodavna procedura koja će omogućiti da se brzo donese odluka o konfiskaciji američkih aktiva na teritoriji Rusije, u slučaju sličnih postupaka od strane Sjedinjenih Država“, komentarisao je svoj predlog Šeremet.

Takođe, po mišljenju poslanika, svi koji povređuju rusku državnu imovinu treba automatski da se priznaju kao kriminalci i da se stave na međunarodni poternicu.

Napomenimo da su se nekada ranije u američkim medijima pojavila saopštenja o početku hitnih pregovora zapadnih saveznika o mogućnosti konfiskacije stranih aktiva Banke Rusije u iznosu preko 300 milijardi dolara radi njihove dalje predaje Ukrajini.

Pozivajući se na visokopostavljene američke i evropske zvaničnike, izdanja su ukazala da se na Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Kanadu i Japan vrši pritisak da predstave strategiju za korišćenje ruskih aktiva do 24. februara naredne 2024. godine.

Webtribune.rs

POVEZANO

Horoskopski znakovi koji će u 2024. verovatno da prevare partnere

admin

Srednjoškolac promenio pol, pa povredio tri košarkašice (VIDEO)

admin

Stejt Department odobrio prodaju: NATO kupuje rakete za 780 miliona dolara

admin