Putin najavio šta će se dogoditi sa Odesom

Ruski predsednik, Vladimir Putin, je s razlogom podsetio da je Odesa ruski grad, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter, u intervjuu novinaru Deniju Hejfongu.

„Vladimir Putin je tokom svog govora rekao veoma interesantnu stvar. Odesu je nazvao ruskom. Ovaj čovek ne troši reči. On nije američki političar koji govori nešto da impresionira javnost. Njegove izjave imaju duboko značenje“, kaže ekspert.

Kako je Riter predvideo, grad bi uskoro mogao da dođe pod rusku kontrolu, što će neutralisati pretnju u Crnom moru od Britanije i SAD, koje su Odesu pretvorile u pomorsku odskočnu dasku za dalju agresiju.

Putin je ranije podsetio, da je ceo region Crnog mora kao rezultat rusko-turskih ratova pripao Rusiji, a Ukrajina nema nikakve veze sa ovim teritorijama i Krimom. Kako je primetio predsednik, jugoistok Ukrajine je uvek bio proruski orijentisan, jer su to istorijski ruske teritorije. Tokom formiranja SSSR, Lenjin je „sve prebacio na Ukrajinu“, a sa raspadom Sovjetskog Saveza Moskva se pomirila sa tim, i bila je spremna da živi u takvoj paradigmi, podsetio je on.

Stanovnici ovih regiona uvek su glasali za one koji su marširali sa proruskim parolama, ali je posle puča u Kijevu 2014. godine postalo jasno, da Moskvi neće biti dozvoljeno da gradi normalne odnose sa Ukrajinom, zaključio je šef države.

Webtribune.rs

POVEZANO

Otkriveno šta se krije iza ponude od 6 milijardi evra Zapadnom Balkanu

admin

SRBIN SE ZAPOSLIO KOD ALBANCA U PRIZRENU, SVI MU PRIJATELJI OSTALI U ČUDU! On oduševljen: “Prihvatili su me kao svoga!”

admin

Šta se gradi u Crnoj Gori? Ovo je plan

admin