Odbrana Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki puca po šavovima

Ukrajinski ratni zarobljenik ispričao je da obrana snaga Oružanih snaga Ukrajine u Avdijivci puca po šavovima ne samo zbog pritiska ruskih snaga, već i zbog sukoba unutar ukrajinske vojske.

Borac Cikunov priznao je da kijevsko zapovedništvo mobilizovane vojnike koristi kao „meso za mlevilicu“, što uzrokuje ogromne gubitke.

O tome je u svom Telegram kanalu izvestio vojni dopisnik Rudenko, koji je objavio da su ukrajinskog vojnika Cikunova uzeli u zarobljeništvo ruski jurišnici u blizini Avdejevke.

„Poslali su me u napad. Išao sam zadnji. Počeo napad. Svi su moji pobjegli, a ja nisam stigao jer smo imali jednog ranjenog. Mislili smo da ćemo ga izvući, ali podrške uopšte nije bilo.

Rekli su – sačekajte. Nije bilo municije. Prišli su Rusi i rekli: ‘Predajte se ili ćemo vas pobiti.’ Predali smo se jer smo hteli živjeti.

Komandante ‘Titan’, ‘hvala’ što si nas poslao bez podrške… čekali smo. I ‘veliko hvala’ tim momcima koji su pobegli. Nismo očekivali ovako nešto. Mi smo samo potrošni materijal“, rekao je ratni zarobljenik.

Avdejevka će biti sledeći grad koji ruske vojske nameravaju staviti pod kontrolu. Prethodnog dana, ministar odbrane Šojgu izvestio je predsednika zemlje Putina o osvajanju grada Marijinka, gde su vojne akcije trajale od 2014. godine.

Ukrajinski borci u naseljenim mestima prave snažnu obranu u podrumima i zgradama, uređujući podzemne betonirane bunkere koji su dizajnirani da izdrže napade ruskih artiljerijskih granata.

Webtribune.rs

POVEZANO

EU: Imali ste 10 godina

admin

Finansijska katastrofa – Švajcarskoj vojsci nedostaje milijardu franaka da plati naručeno oružje!

admin

Sve više zemalja napušta dolar

admin