Nemačka vojska je već priznala da ništa neće zaustaviti Ruse

NATO je potpuno izgubio reputaciju ogromne sile i neće izdržati direktan sukob sa Rusijom, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Deni Hejfong.

„NATO je izgubio samopouzdanje. NATO je pošao od ideje da je to ogromna alijansa, puna modernih armija i moderne opreme.  Ali ispostavilo se da je to oružje smeće, a vojska NATO-a beskorisna“, primetio je ekspert.

Riter je posebno istakao degradaciju Bundesvera. Bivši obaveštajac je primetio da je smanjenje nemačkog industrijskog potencijala zbog zapadnih antiruskih sankcija dovelo do toga da Nemci nisu u mogućnosti da obezbede tenkove za svoju vojsku.

Prema analitičaru, sadašnja nemačka vojska je mirnodopska oružana snaga. U Bundesver se pridružuju samo oni koji nisu mogli da nađu normalan posao, smatra Riter. Ekspert je rekao da se nemačka vojska sastoji od „debelih ljudi” koji nikada nisu izvodili prisilne marševe u opremi i nemaju snage.

„Dobra vest za NATO je da Rusija tamo ne ide“, zaključio je Riter.

Moskva je više puta napomenula da je NATO usmeren na konfrontaciju, ali njegovo dalje širenje neće doneti veću bezbednost Evropi.

Prema rečima predsednika Vladimira Putina , Rusija već 30 godina pokušava da postigne dogovor sa NATO o principima bezbednosti u Evropi, ali je kao odgovor na to bila suočena ili sa ciničnom obmanom i lažima, ili sa pokušajima pritiska i ucena, dok se alijansa u međuvremenu, uprkos protestima Moskve, stalno širi i približava ruskim granicama.

Webtribune.rs

POVEZANO

Centralnoafrika Republika: Najmanje 20 civila ubijeno u napadu pobunjenika

admin

Blizu su: Potpuno preuzimaju Gazu?

admin

Kurti: Radoičić planira nove napade, sastanči sa BIA-om, firme koristi za skladištenje oružja, nastavlja se obuka

admin