HAOS U NEMAČKOJ: Krenuli traktorima na Šolca!

Nemački kancelar Olaf Šolc danas otvara fabriku vozova “Dojče bana” (Nemačke železnice – DB) u Kotbusu, a poljoprivrednici koji protestuju protiv mera njegove vlade krenuli su tratktorima ka fabrici.

Tagesšpigl navodi da je Šolc stigao u fabriku i da je obilazi, a da su zbog toga uvedene stroge mere obezbeđenja. Navodi se da poljoprivrednici ispred fabrike prave veliku buku trubljenjem i bukom traktora.

Policija ih je sprovela pored fabrike i onda blokirala glavni ulaz u nju kako poljoprivrednici ne bi mogli da se probiju tuda.

Navodi se da je Šolc prilikom govora na otvaranju fabrike za proizvodnju ICE (Intersiti ekspres) vozova kazao da “živimo u turbulentnim vremenima”.

“A i to je deo demokratije, da izražavate svoje mišljenje”, kazao je nemački kancelar, misleći na protest ispred fabrike.

Navodi se da je pred fabrikom parkirano oko 50 traktora i nekoliko kamiona šlepera.

Poljoprivrednici čekaju Šolca, koji je završio govor.

Navodi se da je na protestu okupljeno nekoliko stotina poljoprivrednika i njihovih pristalica koji se nalaze na oko 100 metara od fabrike.

Bild navodi da je ispred fabrike zaglušujuća buka od trubljenja traktora i zvuka vuvuzela u koje duvaju učesnici protesta. Ipak, malo od te buke je prodrlo i u samo postrojenje, najmoderniju fabriku vozova u Nemačkoj, koje je dobro zvučno izolovano. Velt takođe navodi da su Šolca u Kotbusu dočekali bučni protesti poljoprivrednika. Navodi se da kancelar pokazuje volju da razgovara sa Henrikom Vnedorfom, predsednikom udruženja poljoprivrednika pokrajine Brandenburg.

Nemački dnevnik navodi da su demonstranti pre dolaska Šolca najavljivali da će pred fabriku doterati 500 poljoprivrednih vozila.

Kurir, B92

POVEZANO

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA OTKRIVA: Ko su najpoznatije ličnosti Bosne i Hercegovine?

admin

Pentagon ozbiljno naoružava članicu BRIKS-a

admin

Ruski brod na nuklearni pogon zapalio se na Arktiku

admin