Đoković: Prevrnuo mi se stomak

Tema australijskog hotela u kom je Novak Đoković bio smešten tokom pandemije je uvek aktuelna kada se srpski teniser vrati u Melburn.

Sada već godinama kasnije, nije se odlučio da se još jednom vrati na to mesto.

“Nisam bio tamo (hotel gde su ga zatvorili). Kada sam se vraćao u Melburn, došao sam na terminal gde sam bio pre dve godine. Video sam celu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracioni deo, čak i prepoznao čoveka koji je bio tu. Bio je loš osećaj, prevrnuo mi se stomak. Nisam bio do hotela, razmisliću. Ne što imam strah, ali možda budem otišao. Ne znam da li je više iko tamo. Čovek sa 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minesoti. Osećam neku povezanost sa njim. Razumem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan”, rekao je Đoković.

Upitan je i koga se najviše plaši od rivala, pored Karlosa Alkarasa, na Australijan openu.

“Samog sebe. Potom i ostali najbolji teniseri sveta. Neki igrači će otići dalje od drugih, ali… Znamo šta Grend slem predstavlja našem sportu. Uzbudljivo je biti deo ovoga”, nastavio je Đoković i potom dodao da su njegovi ciljevi jasni:

“Nije tajna da verbalno iskazujem svoje ciljeve i otvoreno kažem da želim da osvojim Grend slemove. Ništa drugaćije nije ni ove godine. Voleo bih da na isti način otvorim sezonu kao što sam većinu radio. Želim da, ako ne na nivou iz prošle godine, igram na onom koji mu je približan. Sezona je duga, imamo Olimpijske igre ove godine. Grend slemovi, Olimpijske igre, to je veliki cilj.”

Govorio je i o promenama u rasporedu.

“Moglo bi. To je jedna prednost kada se počinje u nedelju. I na Rolan Garosu je tako. Videćemo kako će to ispasti”, nastavio je Đoković.

Poznato je da ima svoje rutine.

“Nisam sujeveran, ali volim da posećujem neka mesta koja čine da se osećam dobro. Kao na primer botanička bašta, gde volim da budem. Tamo sam bio poslednjih 15 godina, da li je to tajna uspeha ne znam. Ostajem u Južnoj Jari, to mi se više sviđa nego centar grada. Postoji mnogo aktivnosti i kada nema mečeva. Tako da je dobro imati mesto gde ćes se oporaviti. Volim više da se izolujem. U SAD boravim u Nju Džerziju kod mog prijatelja. Volim taj balans”, objasnio je Đoković.

B92

POVEZANO

Stiglo rusko oružje: U Nišu predstavljen sistem “repelent”

admin

EU pozdravlja odluku Beograda o tablicama, očekuje se da Priština odgovori na sličan način

admin

NOVI TALAS MIGRACIJA: Kako odgovoriti izazovu

admin