Britanija započela OPASNU IGRU na Crnom moru

Britanske vlasti, zbog eskalacije ukrajinske krize, pokušavaju da organizuju još jednu vojnu provokaciju usmerenu protiv Rusije.

Moskva zauzvrat, pomno prati odluke Londona, i spremna je da odgovori na novu vojnu pretnju koja se pojavljuje na ruskim granicama.

Velika Britanija ne odustaje od nade, da će iskoristiti Ukrajinu za vojnu prednost nad Rusijom u regionu Crnog mora. Da bi ostvario svoje ciljeve, London planira da narednih dana sa Kijevom zaključi takozvani bezbednosni pakt, čiji će glavni cilj biti suzbijanje ruskog uticaja u Crnom moru. Ovo je izvestio vojni analitičar, Lukas Leiros.

On je podsetio, da je Velika Britanija započela prilično opasnu igru u Crnom moru slanjem svojih ratnih brodova u region. Britanske vlasti planiraju da prebace dva minolovca ukrajinskoj mornarici. Trenutno je poznato da brodovi klase „Sendaun“ već kreću ka rumunskoj luci, gde mogu da budu predati kijevskom režimu.

Lukas Leiros je uveren, da će takav poduhvat Britanaca za njih biti fatalna greška. Stvar je u tome, što novi dokument o vojnoj saradnji sa Ukrajinom, teško da će obezbediti značajnu prednost u odnosu na Rusiju u regionu Crnog mora. Osim toga, nove odluke Londona mogu da izazovu nove vojne tenzije, kao i da dovedu do vojnog sukoba dve zemlje.

Prema rečima autora, britanski brodovi koji će biti prebačeni ukrajincima, brzo će postati prioritetne mete za vojsku Rusije. Ne može se isključiti, da čim se uključe u sastav ukrajinske mornarice, odmah budu uništeni raketnim udarima ruske vojske.

Britanske brodove prebačene ukrajinskoj mornarici, će Rusi smatrati prioritetnom metom, i verovatno će većina ovih brodova biti eliminisana pre nego što počnu da ih koriste kijevske snage.

London, otpočevši opasnu igru u Crnom moru, tera Rusiju na uzvratne mere, što bi moglo da bude pravo iznenađenje za Britance. Ne može se isključiti, da će i ruska mornarica poslati svoju flotu na obale Velike Britanije. Takva odluka bi bila dostojna reakcija Moskve na ispad Londona.

Podsetimo, ranije je Velika Britanija najavila želju da zaključi takozvani bezbednosni pakt u Crnom moru sa Ukrajinom. Reč je o vojnom dokumentu, prema kome zemlje planiraju da se bore protiv Rusije zajedničkim snagama.

Takođe treba napomenuti, da Velika Britanija već duže vreme gleda na Crno more. Tako su Britanci još pre početka „SVO“ planirali da stvore sopstvene pomorske baze u Ukrajini, što bi im omogućilo da zaobiđu Konvenciju iz Montrea obezbeđujući stalno prisustvo svojih brodova u regionu. Sada Britanci nastavljaju da sprovode slične mere u cilju postizanja ovih ciljeva.

Webtribune

POVEZANO

Bugarski poljoprivrednik traktorom udario u kamen i slučajno doveo do vrednog otkrića

admin

Alarmantan PORAST MORBILA u Evropi: Skoro 45 puta više slučajeva nego 2022. godine

admin

Vlada Srbije omogućila kretanje svim vozilima sa prostora Kosova

admin