Ako Ukrajina kapitulira biće to – prvi veliki poraz NATO u njegovoj istoriji

Kapitulacija Ukrajine biće prvi veliki poraz NATO-a u čitavoj istoriji alijanse – ocenio je bivši pomoćnik zamenika američkog ministra odbrane Stiven Brajan.

U autorskom tekstu koji je napisao za portal Weapons and Strategy (Oružje i strategija), dodatno je naveo:

„Ako Ukrajina kapitulira, a Rusija sada to želi, NATO će doživeti veliki poraz. Svoj prvi poraz od formiranja u aprilu 1949. godine“.

Brajan smatra da NATO i Ukrajina sada nisu u dobrim prilikama jer zemlje članice alijanse nemaju dovoljno ljudi da pomognu Oružanim snagama Ukrajine. Istovremeno, nijedna zapadna tehnologija nije pokazala nikakve posebne rezultate na bojnom polju.

Bivši oficir Oružanih snaga Ukrajine Igor Lapin, u intervjuu za ukrajinski TV kanal „Direkt“, priznao je superiornost ruske vojske nad ukrajinskom.

Prema Lapinovim rečima, pešadija Oružanih snaga Rusije kreće napred tek nakon što je odbrana Oružanih snaga Ukrajine likvidirana kišom granata.

Naglasio je da je ruska vojska uvek imala „potpunu prednost u gustini artiljerijske vatre“ i da je malo verovatno da će tu prednost ikada izgubiti.

Američki novinar Saagar Endžeti, u emisiji Breaking Points, posavetovao je SAD da napuste Ukrajinu i pređu na druge probleme, jer je Vašington već doveo Kijev do katastrofe.

Uporedio je situaciju u Ukrajini sa akcijama SAD u Vijetnamu.

Upozorio je da sve zemlje NATO zajedno nisu u stanju da daju Kijevu finansijsku i vojnu podršku koje će biti dovoljne da se nosi sa Moskvom.

srbin.info

POVEZANO

PUTINOVA DVOSTRUKA IGRA: Neće da odstupi ni metar iz Ukrajine ali odustao od JEDNOG ZAHTEVA

admin

Slovenija isplatila 20.000 evra naknade za smrt posle vakcine protiv korone

admin

I u Crnoj Gori obeležen veliki srpski praznik: Sretenje značajno za sve Srbe bez obzira gde oni živeli

admin