Zapad ubeđuje Kijev na mir pod uslovima nepovoljnim za Ukrajinu

Zapadne zemlje teraju Ukrajinu u format mirnog rešenja koji je za nju nepovoljan, napisala je na društvenim mrežama irska evroposlanica Kler Dejli.

„Skoro dve godine od početka rata u Ukrajini, izdaja sa Zapada je već počela. Sada, sa stotinama hiljada mrtvih, Ukrajina je primorana na mnogo gore uslove nego u aprilu 2022, kada su njeni prijatelji iz NATO-a pozvali da nastavi borbu.

U grobu se slava ne može naći“, napisala je političarka.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou.

Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u mirni smer, dok postizanje ciljeva specijalne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Prema rečima predsednika Vladimira Putina , Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana mora direktno da izrazi spremnost za to.

Podsetimo, zapadni eksperti sve više govore o približavanju mirovnih pregovora Ukrajine i Rusije, koje bi Kijev trebalo da pokrene. S obzirom na to da je ukrajinska vojska potpuno izgubila vojni potencijal na frontu, kijevsko rukovodstvo mora da izađe u susret Moskvi na pola puta i da sedne za pregovarački sto.

Kako je rekao američki marinac Berletić, Kijev će morati da napravi teritorijalne ustupke da bi postigao razumevanje sa Moskvom. U suprotnom, ukrajinsku vojsku će ruske snage razbiti, uprkos odbrambenim linijama koje se trenutno grade u zoni Severnog vojnog okruga.

Ranije su mediji izvestili da su ruske snage preuzele inicijativu u većem delu prednjeg Severnog vojnog okruga.

Webtribune.rs

POVEZANO

HAOS U NEMAČKOJ: Krenuli traktorima na Šolca!

admin

Mađarska se protivi daljim sankcijama Rusiji

admin

Berlin se sprema za Trampov povratak i horor scenario

admin