Nisu poslušali Putina, sada plaćaju” …

Umesto da uzme u obzir zahteve ruskog predsednika u vezi sa Ukrajinom i NATO, Zapad ih je odbacio i krenuo putem konfrontacije, pa sada trpi ekonomske posledice i geopolitičku izolaciju

Zapadne zemlje plaćaju cenu jer nisu poslušale zahteve ruskog predsednika Vladimira Putina u vezi sa Ukrajinom i NATO-om, piše bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u autorskom tekstu za „Konzorcijum njuz“.

Da je Zapad poslušao Putina, imao bi dobre šanse da izbegne sramotu na frontu, ekonomske posledice i geopolitičku izolaciju koja ih je zadesila nakon što je Ukrajina odbila da zaključi mirovne sporazume, tvrdi Riter.

Prema njegovim rečima, Zapad nije ni pokušao da razume zahteve Rusije, već je ciljano započeo da ocrnjuje tu zemlju i njenog predsednika.

I nisu zapadne zemlje krive samo zato što nisu znale kako da razumeju Putina, već u tome što su to namerno odbile i da pokušaju i okrenule se namernim klevetama i obmanama u definisanju Rusije i njenog lidera zapadnoj publici, smatra on.

Kremlj je više puta isticao da situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir defakto situacija i nove realnosti na terenu, sve svoje zahteve je jasno iznela.

Vladimir Putin je rekao da ako Ukrajina želi pregovarački proces, nisu joj potrebni neki tamo teatralni gestovi, već samo da ukine zakon o zabrani pregovora sa Rusijom. Rusija nikada nije bila protiv rešavanja konflikta u Ukrajini mirnim putem, ali uz ruske bezbednosne garancije, istakao je Putin.

rt.rs, Webtribune

POVEZANO

Blizu su: Potpuno preuzimaju Gazu?

admin

Slovenija isplatila 20.000 evra naknade za smrt posle vakcine protiv korone

admin

Stejt Department odobrio prodaju: NATO kupuje rakete za 780 miliona dolara

admin